-
Čas přípravy5 min
-
Doba vaření15 min
-
Porce1
-
Celkový čas25 min
Losos se zeleninou na bylinkovém másle
Losos se zeleninou na bylinkovém másle je pravděpodobně jeden z nejjednodušších receptů. Je velmi chutný a díky absenci přílohy se hodí především jako lehká a zdravá večeře.
Suroviny na přípravu lososa se zeleninou:
- losos – kupte si s kůží, po upečení ji snadno oddělíte a zároveň nebudete mít maso vysušené
- zelenina – tady je to více o preferencích, já mám nejradši baby zeleninu (baby karotka, hrášek a kukuřice), ale klidně zvolte zelené fazolky a cibuli
- bylinkové máslo – bylinkové máslo krásně provoní zeleninu a dodá jí úžasnou chuť, můžete použít také bylinkovou sůl a klasické máslo
- olej – na potření lososa
- koření na ryby – záleží čistě na vás, které koření preferujete k lososu, já zde použil kari a tymián
- citrónová šťáva
Nezapomínejte zařazovat do svého jídelníčku rybu alespoň 2x týdně. Pokud nemáte nápad na recept s rybím masem, tak vyzkoušejte tuňákové kuličky s bylinkovým dipem.
Ingredients
Directions
Nejprve si připravte lososa. Položte ho na alobal, rukou ho potřete olejem, osolte, opepřete a okořeňte ze všech stran. Nyní dejte lososa zhruba na 20 min do předpečené trouby na 200 stupňů.
Mezitím, co se losos peče v troubě si na pánvi rozpusťte bylinkové máslo a přidejte zeleninu. Restujte do změknutí a na konec ji dochuťte solí a pepřem.
Conclusion
Jakmile je losos hotový, tak jej vyndejte na talíř a přidejte zeleninu. Lososa si můžete pokapat citrónovou šťávou pro lepší chuť.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Losos se zeleninou na bylinkovém másle
Ingredients
Follow The Directions
Nejprve si připravte lososa. Položte ho na alobal, rukou ho potřete olejem, osolte, opepřete a okořeňte ze všech stran. Nyní dejte lososa zhruba na 20 min do předpečené trouby na 200 stupňů.
Mezitím, co se losos peče v troubě si na pánvi rozpusťte bylinkové máslo a přidejte zeleninu. Restujte do změknutí a na konec ji dochuťte solí a pepřem.
Leave a Review